Суші

Суші
Рис промити під холодною проточною водою і висипати в миску. Залити холодною водою і залишити на 20 хвилин. Потім воду злити і покласти рис в каструлю. Налити ~ 450 мл води і поставити варитися. Коли вода закипить, зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою і варити, поки рис не вбере всю воду. Можна варити рис в спеціальній рисоварці. Під час варіння стежити, щоб рис не підгорів!

Спосіб приготування:

  1. Рис промити під холодною проточною водою і висипати в миску. Залити холодною водою і залишити на 20 хвилин. Потім воду злити і покласти рис в каструлю. Налити ~ 450 мл води і поставити варитися. Коли вода закипить, зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою і варити, поки рис не вбере всю воду. Можна варити рис в спеціальній рисоварці. Під час варіння стежити, щоб рис не підгорів!
  2. Зварений рис остудити до кімнатної температури. Змішати в мисочці рисовий оцет, цукор і сіль.
  3. Додати цю суміш в рис.
  4. Для начинки: лосося нарізати тонкими смужками. Авокадо і огірок почистити і нарізати тонкими скибочками.
  5. Лист норі покласти на бамбуковий килимок блискучою стороною вниз. Килимок бажано перед тим укрити харчовою плівкою, тоді буде легше згортати.
  6. Змочити пальці водою.
  7. Рівномірно викласти рис на норі шаром 0,5 см. Приблизно 2 см з верхнього краю листа залишити вільними від рису.
  8. На нижню частину листа викласти начинку, яку захочете - лосось, авокадо або скибочки огірка.
  9. Починайте згортати суші. Руки повинні бути сухими. Великими пальцями піднімайте бамбуковий килимок і, притримуючи начинку вказівними пальцями, звертайте у напрямку від себе, намагаючись загорнути найближчий край норі за місце наповнення начинкою.
  10. За допомогою бамбукового килимка і вказівних пальців вирівняйте поверхню суші, надаючи прямокутної форми. Якщо ви хочете зробити круглі роли, не тисніть вказівним пальцем.
  11. Дуже гострим ножем треба відрізати кінчики від отриманої ковбаски і розрізати її на 6 або 8 однакових частин.
  12. Викласти суші на тарілочку, подати до них натуральний соєвий соус і маринований імбир.
Вам знадобиться :
250 г рису для суші
450 мл води
3 столових ложки рисового оцту
2 чайних ложки цукру
1/2 чайної ложки солі
10 листів норі
паста васабі
маринований імбир
соєвий соус
Для начинки:
свіжий лосось
1/2 авокадо
1/4 свіжого огірка
бамбуковий килимок для згортання ролів
Для сервірування: дерев'яні палички 30-40 штук
Продукція Tramontina, яку рекомендуємо використовувати: